Shirgahi.ir: بار دیگر، برای شهری كه دوستش دارم...
بخش چارسو (+) از سرویس پاتوق (+) شماره 64 (+)
پیشنوشت: چارسو جایی است برای معرفی دغدغهها، نمادها و خاطرات عموما فراموششده انقلاب اسلامی. چارسو بیشتر به شهرستانها میپردازد و در تلاش است گفتمان ناب انقلاب اسلامی را این بار در متن زندگی صاحبان انقلاب جستجو کند.
حماسه الله اکبر
روایت یک مقاومت مردمی ناشناخته
حمید درویشی شاهکلایی
دانشجوی کارشناسی ارشد پیوسته رشته معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق علیه السلام
سردبیر ماهنامه فرهنگی سیاسی حیات
سالهای آغازین انقلاب است. منافقین که در رقابتهای سیاسی، یکی پس از دیگری، شکست میخورند، دچار اختلافات داخلی میشوند. برخی از آنان به آمل حمله میکنند به امید آن که یک شهر مهم را در شمال ایران تحت کنترل درآورند و محور مواصلاتی تهران-شمال را در دست گیرند. اما حماسه ششم بهمن 1360 مردم شهر هزار سنگر آمل، آنها را ناکام میگذارد. البته آمل همه ماجرا نبود.
تا یک ماه بعد، منافقین چارهای جز حضور در جنگلها ندارند. در محور فیروزکوه (تهران-قائمشهر) مناسبترین گزینه، شهر کوچک شیرگاه به نظر میرسد که در مسیر جاده تهران-شمال هم هست. منافقین مسلح در 22:20 شب هفتم اسفند 1360 به شهر وارد میشوند. درگیری با معدود افراد مسلح در سپاه شهر آغاز میشود. با تخریب در پشتی ساختمان سپاه پاسداران و به شهادت رساندن فرمانده سپاه و یکی از رزمندگان، کار دشوار میشود. کمی بعد چند تن از بسیجیان و پاسداران زخمی میشوند. یکی از مهاجمان کشته و یکی نیز زخمی شده است. اما مهاجمان از نظر تعداد و امکانات خیلی بیشتر هستند و پیروزی آنان قطعی به نظر میرسد.
مردم در گوشه و کنار شهر، صدای تیراندازی میشنوند. برخی با سلاح شکاری و برخی با دست خالی به خیابانها میآیند. در گوشهای از شهر، یک روحانی با صدای تیراندازی و انفجارها از خواب برمیخیزد، به کوچه آمده، اللهاکبر میگوید. عدهای در سمت دیگری از شهر که رودخانه فاصله انداخته، تکبیر بلندتری میگویند. دیری نمیگذرد که شهر یکپارچه به غریو دشمنشکن «الله اکبر» تبدیل میشود. مردم خداجو به سمت سپاه شهر در حرکتند. فرمانده منافقین، مضطرب دستور عقبنشینی میدهد. پس از مدتی جنگل از لوث وجود منافقین پاک میشود.
چندسالی است که در سکوت رسانههای انقلاب اسلامی، مراسم گرامیداشت این حماسه مردمی، به همت امام جمعه شهر برگزار میشود.
اگر گذرتان به جاده فیروزکوه افتاد، گلزار شهدای چالی شیرگاه در مسیر شماست. آنجا میتوانید هوایی عوض کنید و سلامی بر مدافعان شهید انقلاب اسلامی بدهید.
Shirgahi.ir:
من، متولد شیرگاه، بزرگ شده شیرگاه... هستم. شهر من، شیرگاه، بهشتی است زیبا و رویایی. جنگل و رود و دشت و كوه. آبشار و صخره و تپه. مار و روباه و این همه پرنده. بارون و برف و آفتاب. برنج و پرتقال و گوجه سبز! شیرگاه نه فقط یكی از شهرهای شهرستان سوادكوه مازندران است؛ بلكه كمی هم ناشناخته ترین آنهاست. به شهر من، شیرگاه من، خوش آمدید.
---
سالهای پایانی دولت نهم بود که خبر رسید آرزوی چندساله مستقل شدن شیرگاه و تأسیس فرمانداری و تبدیل شدن به شهرستان در دولت دکتر محمود احمدی نژاد به سرانجام رسید و شهرستان سوادکوه شمالی با محوریت شیرگاه متولد شد.